субота, 10. октобар 2015.

ПОСЛЕ СКОРО ГОДИНУ И ПО ДАНА – Почели радови на мосту у Драгинцу




Уколико све буде текло по плану, житељи Драгинца и Горњег Јадра од почетка наредне године поново ће возилима моћи да прелазе мост на Јадру. Ових дана су коначно почели радови у оквиру реконструкције моста оштећеног у прошлогодишњим мајским поплавама од када га користе само пешаци
Оштећењем моста у Драгинцу прекинута је путна комуникација на регионалниом путу и одсечена су села Горњег Јадра од Ваљевског пута и везе са Лозницом што је знатно отежало свакодневни живот становницима овог подручја. Машине су коначно стигле и извођач радова, београдска фирма “Инграп”, изабрана од ЈП “Путеви Србије”, започела је посао. Према речима помоћника градоначелника Љубинка Ђокића, рок за завршетак радова вредних 58,7 милиона динара је 120 дана, а посао обухвата реконструкцију постојећег моста, уређење обале, крила моста са горње и доње стране, и уређење улива реке Раковице у Јадар.
– У разговору градоначелника и премијера владе, обећано је да ће реконструкцију моста извести “Путеви Србије” и то је испуњено. У току су припремне радње и изградња привременог копненог прелаза, а када он буде оспособљен за прелазак возила, почеће главни радови на оштећеном мосту. Реконструкција подразумева израду новог потонулог средишњег стуба и довођење моста у нормално стање. Понтонски мост биће склоњен и неће бити враћан осим у случају да Јадар током радова набуја и онемогући коришћење алтернативног прелаза. Тада би се Град обратио Војсци Србије којој је потребно неколико сати да поново постави понтонски мост. Најважније је да су радови почели и треба очекивати да ће до краја јануара то бити и завршено – каже за ЛН Ђокић.

Т.М.С

Нема коментара:

Постави коментар